«

»

Jul
04

Алберто Контадор загуби още време, Хусховд взе жълтата фланелка

Том Хусховд води отбора към победа в отборното бягане по часовник

Том Хусховд води отбора към победа в отборното бягане по часовник

Разочароващото начало на “Тур дьо Франс” за трикратния победител Алберто Контадор продължи и днес, тъй като испанецът загуби още време спрямо основните си конкуренти.

Само ден, след като загуби 1:14 минути на Анди Шлек и 1:17 минути на Кадел Еванс, Контадор загуби още време в отборното бягане по часовник.

Норвежецът Тор Хусховд взе жълтата фланелка от Филип Жилбер благодарение на доминацията на неговия отбор “Гармин Сервело” в часовника. Тимът завърши за 24:48 минути. Отборът на Контадор “Саксо банк” финишира с едва осмо време на 28 секунди, а шампионът е на 75-о място в общото класиране на 1:42 мунити след Хусховд.

Настоящият световен шампион Хусховд не е претендент за победата в тура, но Еванс е. Той се възползва от силното караме на “Би Ем Си” и в момента е трети в генералното класиране на 1 секунда от лидера.

Отборът на “Леопард Трек”, в който кара Шлек, също се представиха силно с изоставане от четири секунди. Колоездачът от Люксембург е десети в генералното класира не на 4 секунди от лидера и на 1:38 минути пред Контадор.

Испанецът призна, че до момента е тотално извън битката, но се надява да навакса на на планинските етапи.

“Моите съперници са пред мен в генералното класиране и в момента въобще не съм основния фаворит за победата. Но до Париж остава много време и ще направя всичко възможно да да се върна в борбата”, каза Контадор в изявления на отбора му.

Тим мениджъра на “Саксо банк” похвали усилията на отбора днес. “Показахме, че можем да караме като отбор и постигнахме дори по-добро време от това, което очаквах”, коментира той.

Анди Шлек, който миналата година завърши на 39 секунди от Контадор, обяви пред “Франс 2”, че този път всеки етап ще се брои.

“Можеш да загубиш време във всеки етап от “Тур дьо Франс”. Днес наистина обърнахме внимание на този етап и искахме да сме в челото”, каза той.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>