«

»

Jun
30

Алберто Контадор изхвърлил месото от менюто си

Алберто Контадор започва като фаворит за спечелването на Тур дьо Франс

Алберто Контадор започва като фаворит за спечелването на “Тур дьо Франс”

Испанският колоездач Алберто Контадор заяви, че е спрял да яде месо, след като даде положителна проба за кленбутерол в миналогодишното издание на “Тур дьо Франс”.

Състезателят на Саксо банк започва като основен фаворит в тазгодишното издание на 2 юли в опит да спечели титлата за четвърти път и да разубеди критиците си, които смятат, че резултатите му са плод на употребата на допинг.

Саксо банк тази година ще разчита на собствен готвач, за да се намалят до минимум рисковете от попадането на забранени субстанции в храната. Още повече че се очаква допинг властите да следят непрекъснато действията на испанеца.

“Не, не ям месо, заяви той пред вестник “Марка”. Тази година отборът взима превантивни мерки.”

“В отбора всичко – от плодовете до пастата и хляба, ще бъдат подготвяни от готвача на отбора. Всичко, абсолютно всичко, поне що се касае до основните състезания. По този начин ще гарантираме, че храната е прясна и качествена”, коментира той.

След положителната проба миналата година Контадор обяви, че причината е в замърсена храна. Световната антидопингова агенция и Международният колоездачен съюз (UCI) оспорват решението на испанската федерация да оправдае състезателя. Двете организации са подали жалба в Международния арбитражен спортен съд, но решение няма да има до август.

UCI също така обяви, че ще се отнася към Контадор с уважение, въпреки че това няма да има голямо значение, ако бъде признат за виновен и му бъдат отнети всички победи от миналия юли.

“Както навсякъде в живота, ще има хора, които ми вярват, и други, които не ми вярват, но на този етап е ясно, че става въпрос за хранително натравяне”, коментира Контадор.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>