«

»

Jun
25

Британският бизнес се страхува от липса на служители по време на олимпиадата

Олимпиадата в Лондон ще е предизвикателство за местния бизнес

Олимпиадата в Лондон ще е предизвикателство за местния бизнес

Потенциалната липса на достатъчно служители и рискът от инциденти със сигурността са най-големите притеснения за британския бизнес по време на олимпийските игри в Лондон следващата година.

Последното проучване “Готовност за игрите”, извършено от “Делойт”, показва, че все повече компании са започнали да изчисляват как ще им се отразят игрите. Но все пак мнозинството от фирмите още не се започнали оценка на ситуацията.

Сред притесненията за бизнеса са проблеми с транспортната система и липсата на хотели в периода на олимпиадата.

“Британският бизнес се събужда за факта, че ако искат да капитализират от бизнес ефекта на олимпиадата, трябва да минимизират възможните нарушения в работата на компаниите им. Те трябва да се подготвят”, заяви Хидър Хенкок, ръководител на отдела за “Лондон 2012”.

“Въпреки че остава да се свърши много работа, съществува притеснение, че повече от половината от големите британски бизнеси формално все още не са започнали оценката на рисковете за игрите”, добави тя.

Проучването е било проведено сред около 300 компании с над 500 служители, като 2/3 от тях са в Лондон. Около 42 процента твърдят, че са проучвали предизвикателствата пред бизнеса си, което е с 15% увеличение в сравнение с миналата година. Само 5 процента са заявили, че нямат нужда от подобна оценка, докато преди година процентът е бил 56.

Повече от половината, около 55% смятат, че подготовката им върви по план. Притеснения за липсата на достатъчно служители са най-големи – 43% в сравнение с 23% преди година. Страхът от риск за сигурността е нараснал от 5.5% до 37%.

Друго притеснение е, че голяма част от управленския състав планира да излезе в отпуска по време на олимпийските игри, а тези от туризма и бизнеса за свободното време са 29%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>