Вас Те може да напусне Уест Хям

Португалският нападател на „чуковете” Рикардо Вас Те може да напусне клуба, след като от ръководството отказват да изплащат на играча по 26 хиляди лири седмично.
25-годишният таран може да напусне Уест Хям, след като му бе отказано удвояване на заплата, което самият Вас Те поиска заради силния сезон, който направи на „Болейн Граунд”.
Португалецът, на който му остават още две години по договор, поиска увеличение на заплатата от 13 на 26 хиляди лири седмично, след като се представи отлично за тима на „чуковете”, след пренаването си от Барнзли през зимата.
Въпреки това, собствениците на Уест Хям Дейвид Голд и Дейвид Съливан отхвърлиха искането за повишение на заплатата на Вас Те при обсъждането на договора му по-рано този месец.
Според престижното издание за футболни прогнози и новини „Goal.com”, португалецът обмисля своето бъдеще на „Болейн Граунд”, независимо че мениджърът на отбора Сам Алърдайс би искал да задърши нападателят в тима, след като той вкара гола, който изпрати „чуковете” във Висшата лига и  освен това се разписа 12 пъти за 16 мача.
Смята се, че таванът на заплатите в Уест Хям е 40 хиляди лири,  което прави отказа за повишение на заплатата на Вас Те още по-неразбираем.
Алърдайс е близо до подписа на нападателя на Сошо Модибо Майга, но въпреки това ще направи всичко възможно да задържи и Вас Те на „Болейн Граунд” през новия сезон. Очаквайте още интересни и актуални футболни новини, трансфери, тенис резултати и Формула 1 новини за предстоящия старт в Германия.