«

»

Jul
12

Виталий Кличко поиска мач с Дейвид Хей

Виталий (вляво) и Владимир Кличко държат петте най-важни титли при свръхтежките

Виталий (вляво) и Владимир Кличко държат петте най-важни титли при свръхтежките

Световният шампион в свръхтежка категория във версия Световен боксов съвет (WBC) Виталий Кличко заяви желанието си да срещне на ринга последния противник на брат си Владимир – Дейвид Хей.

Украинецът иска двубоя след мача, който събра всички важни пояси в свръхтежката категория във фамилия Кличко. Хей загуби срещата с Владимир по точки и се оправда със счупено кутре на десния крак, а с отношението си към братята е провокирал желанието на Виталий за сблъсък между тях.

Англичанинът първо се появи с фланелка, на която държи главите на двамата украинци, а след това се държа арогантно и им нанесе още обиди на семейството. В петък Владимир отказа да даде реванш на Хей, но Виталий заяви готовността си да се срещне с него след мача с поляка Томаш Адамек през септември.

“Хей вече няма титла, но има само една причина да се бия с него – той ме обиди персонално с думите си. Искам да му дам директен отговор, като го сваля на пода. За мен това ще бъде чудесно. Най-голямата ми мотивация е това да се случи”, заяви по-големият от братятя Кличко.

Той допълни, че Хей няма уважение към своите опоненти и винаги си намира извинения. “Постоянно говори лоши неща за мен, за брат ми и за моето семейство. Той е известен само с приказките си, защото няма никакви боксьорски умения. Искам да го изпратя там, където му е мястото – на пода. Това ще е моят отговор и вече няма да има оправдания”, каза Кличко.

Преди мача си с Владимир, Хей заяви, че ще се оттегли от професионалния бокс преди да навърши 31 години през октомври. След срещата британецът промени решението си и поиска нов мач с по-малкия брат Кличко, който вече държи пояса му от Световната боксова асоциация (WBA). Украинецът е носител и на титлите в Световната боксова организация (WBO), Международната боксова организация (IBO) и Международната боксова федерация (IBF).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>