«

»

Sep
07

Мачовете на US Open отменени

Заради дъжда всички мачове във вторник бяха отменени

Заради дъжда всички мачове във вторник бяха отменени

Reuters

Дъждът провали цялата програма от деветия ден на Откритото първенство на САЩ по тенис, но по-големият проблем са прогнозите за лошо време и в следващите дни.
Постоянните валежи забавиха началото на мачовете на комплекса “Флашинг Медоуз” в Ню Йорк почти три чака, след което организаторите решиха да отменят дневната и вечерната сесия.
От тенис федерацията на САЩ обявиха, че се надяват днес мачовете да се състоят, въпреки че се очаква времето да е лошо до края на седмицата.
Сред отменените мачове от снощи са четирите останали 1/8-финала при мъжете, както и първите два от женските четвъртфинали. Традиционно в сряда трябваше да се играят два мъжки и два женски четвъртфинала.
US Open става редовна жертва на дъждовете в последните години, като последните три мъжки финала се играха в понеделник. Тазгодишните дъждове вероятно отново ще повдигнат дебата за необходимостта от построяването на покрив над централния корт “Артър Аш”.
Федерацията обаче редовно отхвърля идеята заради разходите. Смята се, че покривът над най-големия тенис стадион в света ще струва над 150 милиона долара. Федерацията предпочита да изразходва средствата за развитието на тениса сред подрастващите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>