«

»

Jul
14

Григор Димитров загуби на полуфинала от Давид Ферер

Българският тенисист Григор Димитров е отстранен на полуфинала

За българина това е втори полуфинал в турнир от ATP. С достигането си до тази фаза той спечели 90 точки за световната ранглиста и си осигури почти 35 хил. евро от наградния фонд.

Българският тенисист Григор Димитров загуби с 3:6, 5:7 от петия в света Давид Ферер полуфиналния мач от турнира в Бостад. Хасковлията пропусна възможността да се класира за първия си голям финал.

21-годишният Димитров имаше две възможности да спечели втория сет при 5:4 и 40:15, но не се възползва от тях. По-опитният испанец съумя да направи обрат и спечели срещата.

Димитров започна колебливо и загуби първия гейм, без да спечели точка. След това успя да обърне Ферер от 0:40 и спечели подаването си за 1:1. При втория си опит испанецът направи пробив и поведе с 3:1.

Българинът отговори много добре и върна пробива, но след това за втори път загуби сервиса си за 2:4. Размяната на ролите даде възможност на българина да стигне до три точки за нов пробив, но Ферер ги спаси. Испанецът стигна уверено до 6:3 в първия сет.

Роденият в Хасково тенисит игра добре във втората част. Той затрудни значително Ферер при всичките му сервис-геймове. Така се стигна до десетия гейм, в който Димитров можеше да спечели сета и да изравни. Испанецът се възползва от няколко грешки на съперника си и изравни за 5:5. Това се оказа много важен момент в сета и след него испанецът взе оставащите два гейма, за да спечели мача.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>