«

»

Oct
22

Григор Димитров отпадна на четвъртфинала в Стокхолм

Григор ДимитровГригор Димитров отпадна на четвъртфиналите на тенис турнира на твърда настилка в Стокхолм с общ награден фонд 600 000 евро.

Най-добрият български тенисист в момента, който можеше да стане първият българин, достигал до полуфинал на АТР турнир, загуби от канадеца Милош Раонич в шведската столица с 2:0 сета.

Димитров (Wilson PRo Staff 95s BLX) и Раонич бяха играли веднъж през 2009 година, на фючърс в САЩ, като тогава българинът победи с 6:4, 6:2.

Днес обаче поставеният под номер шест в основната схема Раонич (Wilson [K] Blade 98) игра безупречно и не остави никакъв шанс на хасковлията със своя отличен сервис.

Младият канадец демонстрира завидна зрялост и хладнокръвие, успя да пробие Григор в единадесетия гейм на първата част и в третия на втората, което се оказа достатъчно за крайната победа.Той спечели мача за час и 18 минути (7:5, 6:4), класирайки се за полуфиналите.

Милош Раонич (Снимка: Nackstrand/AFP/Getty Images)

Раонич записа 15 уинъра при 9 напредизвикани грешки, а Димитров стигна до само 8 печеливши удара с 6 непредизвикани грешки.

В целия мач Димитров така и не успя достатъчно добре да изолира мощния форхенд на Раонич от играта и да се възползва от не толкова впечатляващия му бекхенд.

Раонич, който е 29-ти в света записа първа победа над Григор в турнир на АТП и ще спори за място на финала с Гаел Монфис или Кевин Андерсън.

Григор Димитров напусна Стокхолм със заработени 45 точки за световната ранглиста и 15 730 евро от наградния фонд, но няма да може да се изкачи в световната ранглиста, тъй като имаше да защитава 75 точки от достигнатия финал в Орлеан миналата година.

Григор Димитров стиска ръката на канадеца Милош Роанич след четвъртфинала на Stockholm Open, 21 Октомври, 2011, Стокхолм. (Снимка: Jonathan Nackstrand/AFP/Getty Images)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>