«

»

May
06

Григор Димитров прати България във втора група за купа "Дейвис" след 6:0, 6:0 над Йотовски

Григор-Димитров

Българският национал Григор Димитров отнесе с лекота Томислав Йотовски

Григор Димитров играе с тенис ракета Wilson Pro Staff 95s

България победи Македония в решителния мач в купа “Дейвис” и се изкачи във Втора група в зона “Европа/Африка” на надпреварата. В мача между най-добрите тенисисти на двете страни Григор Димитров беше безкомпромисен за 6:0, 6:0 срещу Томислав Йотовски.

В първата среща Димитър Кузманов донесе първата победа за отбора на България. След дълга борба направи обрат в мача, като спечели с 1:6, 6:2, 7:5 срещу Шендрит Деари, макар да губеше с 1:5 в третия сет.

Димитров изигра много силен мач и заслужено продължи победната си серия в турнира. Той се възползва максимално и от грешките на Йотовски, за да стигне до успеха само за 44 минути. Хасковлията спечели и трите си мача за купа “Дейвис” в София, като не загуби нито един сет.

“С Григор и Димитър Кутровски имаме шанс до една година да се изкачим поне още една група за купа “Дейвис”, каза бившият национал Ивайло Трайков пред БНТ.

Президентът на българската федерация Стефан Цветков поздрави Кузманов за трудната победа и за усилията му. “Едно голямо поздравление за Димитър Кузманов. Това момче се развива много добре и го показва в последните месеци. Показа характер. С такива победи се калява и се добива опит.”

Така мачът на двойки е без значение. С връщането си във Втора група българският отбор, в който са Кузманов, Димитров, Тодор Енев, Петър Трендафилов и капитанът Огнян Илиев, изпълни задачата, поставена преди началото на турнира в София.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>