«

»

Jul
26

Започна “Nike Junior Tour” България

Nike Junior TourСтартира тенис турнира за юноши и девойки до 12 и до 14 г. “Nike Junior Tour”, който се провежда за пръв път в България. Срещите се играят на кортовете на Националния тенис център “Карлсберг” в Борисовата градина. Според регламента четиримата победители в различните групи ще получат право на участие във финалния турнир на международната верига – “Nike Junior Tour International Master”, който ще се проведе през декември във Флорида, САЩ.

Специално за първото издание на турнира по покана на президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, у нас пристигна един от шефовете на компанията Филип Вайс – маркетинг мениджър за Европа на Nike и директор на тенис веригата.

“Тенисът в България се развива в много добра посока през последните години. Вие винаги сте имали здрави традиции в този спорт – спомням си сестрите Малееви, и трите бяха в Топ 10 преди години. Сега имате много талантливи млади тенисисти като Цветана Пиронкова и Григор Димитров. България е една от ключовите държави за развитието на тениса в световен мащаб. Заради това избрахме именно тук да направим турнира “Nike Junior Tour”, който е част от международната ни верига”, каза на пресконференцията за откриването на състезанието Филип Вайс.

“Този турнир предлага изключителна възможност за младите ни тенисисти да се докоснат до атмосферата на финалния “Мастърс” от веригата, който ще бъде във Флорида. Също така ще разшири възможностите за сътрудничество между БФТ и един от лидерите в производството на спортни стоки Nike. Надявам се, че участниците ще приемат състезанието в София много отговорно, а победителите ще представят България достойно на международния турнир. Пожелавам успех на всички и нека най-добрият победи”, коментира президентът на БФТ Стефан Цветков.

Състезания от веригата се провеждат в 30 страни от цял свят, включително в най-големите световни сили в тениса като САЩ, Великобритания, Франция, Русия, Италия, Германия, Испания, Китай, Аржентина, Бразилия, Швейцария.

Интересен факт от историята на турнира е, че “краля на клея” Рафаел Надал е участвал в “Nike Junior Tour” четири пъти и го е спечелил три – през 1998, 1999 и 2000 година. Друг известен тенисист, участвал в “Nike Junior Tour” е Хуан Мартин Дел Потро, в Сън Сити в Южна Африка през 2000 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>