«

»

May
24

Ким Клайстерс прекратява кариерата си след US Open

Ким Клайстерс

Белгийката Ким Клайстерс се е насочила  към олимпийските игри в Лондон

Бившата номер в тениса Ким Клайстерс ще преустанови кариерата си след тенис турнира US Open. Белгийката обясни, че желае да се раздели със спорта на мястото, на което е спечелила най-много.

“На “Флашинг Медоус” постигнах най-големите си успехи и това е специално място за мен”, каза 28-годишната Клайстерс, цитирана от Belga.

Белгийката пропусна целия сезон на клей заради контузия в бедрото. Тя няма да играе и на започващия “Ролан Гарос”, но се надява да бъде готова за “Уимбълдън” и олимпийските игри в Лондон. “Олимпийската треска вече започна.”

Белгийката има общо 41 титли на сингъл и 11 на двойки в кариерата си, която започна през 1997 г. С нейна помощ националният отбор на страната ѝ спечели “Фед къп” за първи път през 2001 г. Честите контузии пречат на постоянството на Клайстерс, която в момента е на 44-о място в света.

Клайстерс се отказала от тениса през 2007 година, но се завърна две години по-късно. Родената в Билзен състезателка спечели първата си титла от Големия шлем през 2005 г. в САЩ. След завръщането си триумфира още два пъти на американска земя, а преди година заслужи и титлата в Australian Open.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>