«

»

Jul
09

Кипър поведе с 1:0 победи на България за купа "Дейвис"

Маркос Багдатис даде само 6 гейма на 20-годишния Цветан Михов

Маркос Багдатис даде само 6 гейма на 20-годишния Цветан Михов

Кипър поведе с 1:0 победи на България в баража за оставане във втора група на зона Европа/Африка за купа “Дейвис”. Звездата на кипърците Маркос Багдатис победи 20-годишния Цветан Михов с 6:1, 6:4, 6:1.

Номер 24 в света Багдатис нямаше никакви проблеми срещу младия българин, който не участва в други турнири, тъй като учи в колеж в САЩ. Бившият финалист на Australian Open серираше много стабилно, като не даде нито една възможност за пробив на Михов и спечели мача след 92 минути игра.

Багдатис набързо поведе с 4:0 в първия сет. Михов успя да спечели един гейм и да спре серията на своя съперник, но за повече нямаше сили и отстъпи с 1:6.

Във втората част втората ракета на България се представи много добре. Той играеше напълно равностойно до 4:4, но в края на сета се пропука и загуби последните два гейма. Багдатис спечели три поредни гейма в началото на третата част, а до края на мача Михов взе само един гейм.

Във втория мач за деня първата ракета на България Димитър Кутровски излиза срещу Филипос Цангаридис. 19-годишният кипърец в момента не участва в професионални турнири и излезе от ранглистата на АТП. Неговото рекордно класиране е 1081-о място през 2009 г., докато Кутровски заема 578-а позиция в момента.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>