«

»

Jul
09

Кутровски разби втората ракета на Кипър и изравни резултата за купа "Дейвис"

Първата ракета на България Димитър Кутровски разби кипъреца Филипос Цангаридис с 6:0, 6:2, 6:2 във втория мач от баража за оставане във втора група на зона Европа/Африка на купа “Дейвис”.

По този начин резултатът в серията беше изравнен на 1:1 победи, след в първия мач Маркос Багдатис победи Цветан Михов с 6:1, 6:4, 6:1.

Кутровски имаше превъзходство през цялата среща с Цангаридис, който след серия от контузии изпадна от ранглиста на професионалните тенисисти. Номер 578 в света българин не даде нито гейм на съперника си в първия сет, а в следващите две части загуби само 4 гейма и спечели двубоя след 90 минути игра.

“Изглеждаше лесно отстрани, но трябваше да се концентрирам през цялото време, което не е лесно за три сета. Доволен съм от играта си. Сервирах добре и не допусках много леки грешки, което ми даде допълнително самочувствие”, заяви Кутровски след победата.

Утре предстои решителен мач на двойки, който може да даде огромно предимство на България при победа с оглед качествата на Цангаридис.

“Утре ни предстои изключително важния мач на двойки. С Тодор Енев не сме играли дълго време, но тренирахме добре и мисля, че си пасваме. При всички положения ще бъде много трудно. Трябва да сервираме добре, да допускаме по-малко  грешки и да връщаме повече ретури, за да ги поставим под напрежение”, допълни първата ракета на България.

Цангаридис призна превъзходството на своя съперник и го поздрави за победата.

“Започнах нервно. В първия сет нещата не се получаваха. Във втория сервирах малко по-добре, но той беше много по-уверен от мен. Не играя често три сета и в последнат част бях много уморен. Като цяло той игра по-добре и заслужено спечели”, сподели втората ракета на Кипър.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>