«

»

Jul
02

Майк Тайсън: Кличко ще свали Хей до третия рунд

Кличко (вляво) вече обяви Хей за 50-ия си  свален с нокаут противник, но се закани да му окаже честта чак в 12-ия  рунд

Кличко (вляво) вече обяви Хей за 50-ия си свален с нокаут противник, но се закани да му окаже “честта” чак в 12-ия рунд

Бившият световен шампион в свръхтежка категория Майк Тайсън не дава никакви шансове на Дейвид Хей срещу Владимир Кличко в най-очаквания мач в професионалния бокс за последните девет години.

Двубоят, който е тази вечер на “Имтех арена” в Хамбург, ще обедини четири от петте най-важни титли в свръхтежка категория. Кличко е носител на титлите в Световна боксова организация (WBO), Международната боксова организация (IBO) и Международната боксова федерация (IBF), докато Хей държи пояса в Световната боксова асоциация (WBA).

Тайсън, който на 8 юни 2002 г. загуби от Ленъкс Люис последния сблъсък с такъв заряд, определи Хей като абсолютен аутсайдер.

“Дейвид никога е показвал достатъчна сила на удара, за да накара боксьор от калибъра на Кличко да тръгне назад. Не го казвам от неуважение към Хей, а като обективен наблюдател. Това ще е бой в два или три рунда”, категоричен е Тайсън, цитиран от Би Би Си.

35-годишният Кличко влиза в мача като твърд фаворит и вече обяви Хей за 50-ия си свален с нокаут противник, но се закани да му окаже “честта” чак в 12-ия рунд.

Мачът започва в 23.00 часа българско време. В Англия срещата ще се излъчва от “Скай спортс”, в Германия от RTL, а за САЩ ще предава HBO. Очакванията са сблъсъкът да събере над 500 милиона зрители пред екраните по целия свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>