«

»

Jun
24

"Маями" поведе с 2-1 във финала срещу "Далас"

Крис Бош изстрелва победния кош за Маями 39,6 секунди преди края на срещата

Крис Бош изстрелва победния кош за “Маями” 39,6 секунди преди края на срещата

Този път “Маями хийт” не изпусна мача и вече е с една победа по-близо от “Далас маверикс” до титлата в Националната баскетболна асоциация (НБА).

Крис Бош вкара от крайната линия 39,6 секунди преди края на мача и изведе “горещите” до успех с 88:86 в мач номер 3 от финалните плейофи в лигата. Те водят с 2-1 победи и им остават още две, за да триумфират като шампиони.

Историята в последно време показва, че това е победа от огромно значение за “Маями”. Победителят в третия мач от завързани серии е печелил титлата във всички 11 пъти, откакто беше въведен форматът на домакинства 2-3-2 през 1985 г.

“Хийт” завърза сериите, като опропасти аванс от 15 точки в последната четвърт на втория мач. Днес “Хийт” вече беше изпуснал 14 точки преднина, когато се върна в мача и излезе напред с 81:75 6:31 минути преди края.

“Горещите” знаеха, че Дирк Новицки е способен на поведе отбора си, но той направо ги изпепели с 12 поредни точки – шест точно изпълнени фаула, шут с една ръка, забивка и труден изстрел с отскок.

Но след като Бош вкара от ъгъла на игрището, серията на Новицки спря. Германският център се опита да завърши последната атака за отбора си, но топката се отби от ринга и отскочи високо.

“Това е тотална победа. Искахме да спечелим мача с добра защита и накрая успяхме да ги спрем”, заяви Дуейн Уейд, който завърши като топреализатор за “Маями” с 29 точки и 11 борби.

В четвъртия мач във вторник “Хийт” има шанс да направи това, което направи през 2006 г.- победа над “Далас” във всички мачове като гост.

Леброн Джеймс добави 17 точки и девет асистенции. Но също така той направи и четири грешки, две от които през последната част. Благодарение на тях “Далас” се върна в мача. Марио Чалмърс добави 12 точки.

Новицки завърши с 34 точки, но не получи достатъчно помощ. Тайсън Тери вкара 15, а Шон Марион – 10, но и двамата бяха напълно обезличени в последната част.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>