«

»

Oct
01

Моуриньо иска да остане във футбола колкото Фъргюсън

Мениджърът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо навършва 50 години през януари и по този повод той разкри, че иска да последва примера на Сър Алекс Фъргюсън, като практикува треньорската професия и на 70.

Босът на испанските шампиони се надява да остане сред топ мениджърите в Европа за поне още 20 години, като даде за пример неговия колега и наставник на Манчестър Юнайтед Фъргюсън.

Шотландският стратег продължава да ръководи един от топ отборите във Висшата лига, независимо че вече премина 70 години, докато Моуриньо е все още млад в сравнение с него и скоро ще навърши 50-годишен юбилей.

Португалецът твърди, че любовта му към футбола ще му помага да продължава да бъде треньор и занапред, и разбира защо Фъргюсън все още жъне успехи на най-високо ниво.

Мориньо разкри в последните спортни новини на „Sky Sports”:

„Разбирам защо Алекс все още върши работата си дори и на 70 и смятам, че и аз ще бъда като него.”

„Обичам футбола и това да бъда треньор толкова много. Аз все още ще бъда доста млад, когато навърша 50 години и вярвам, че имам много време пред себе си.”

„Числото 50 ме кара да се замисля и да погледна назад в годините, но аз също гледам и напред в бъдещето. Много щастлив човек съм, защото смятам, че това което съм постигнал до момента е невероятно.”

Много футболни залози предричат успех на възпитаниците на Моуриньо и в предстоящия сблъсък от Примера Дивисион срещу Ла Коруня.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>