«

»

Nov
02

Надал няма да вземе участие на финалите в Лондон

Бившият номер едно Рафаел Надал потвърди, че няма да може да участва на АТР финалите в британската столицата, защото все още не е възвърнал своята спортна форма.
Световният номер четири заяви, че ще пропусне финалният турнир на АТП в Лондон заради неотминаващата контузия в областта на коляното.
11-кратният шампион в турнирите от Големия Шлем не е стъпвал на тенис корта, след шокиращата загуба от Лукаш Росол във втори кръг на Уимбълдън през юни.
Заради тежката контузия, мъчеща 26-годишният испански тенесист, той ще пропусне освен финалът на „О2 Арена” и турнира от сериите Мастърс в Париж, както вероятно и финалът за купа Дейвис през ноември.
През изминалия месец, Надал обяви официално, че няма да се завърне на корта, докато не се възстанови напълно. Заради мъчещата го контузия, той не можа да защити олимпийската си титла и може би ще пропусне финала срещу Чехия в средата на ноември.
Във връзка със своето отсъствие, той разкри пред журналистите на острова:
„Много съм разочарован, че ще трябва да пропусна последните два турнира от сезона в Париж и Лондон, но това не е изненада за мен.”
„Да се надяваме, че скоро ще мога да възобновя тенис тренировките си, след като възстановяването ми протича добре.”
„Аз все още не съм готов да се състезавам в тези турнири, затова ще продължа моята рехабилитация в Майорка.”
Очаквайте още актуални тенис новини, футболни резултати и бейзбол новини .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>