«

»

Jun
18

Националките изнесаха урок на Израел

Женският национален отбор на България постигна чиста победа в днешния си втори мач от гостуването на Израел за Европейска лига 2011.

В Раанана момичетата на Драгутин Балтич и Петър Дочев се наложиха с 3:0 (25:20, 25:21, 25:7) и увеличиха аванса си в челото на класирането в Група “B”.

Още по темата

България остана лидер след победа над Израел


0
|
видяна 2169

България с категоричен успех над Израел


0
|
видяна 941

В първия гейм домакините тръгнаха много мощно, повеждайки със 7:1, съобщава bgvolleyball.com. Следващите 4 точки обаче бяха за “лъвиците”.

Те постепенно започнаха да топят и остатъка от аванса на израелките и непосредствено преди второто техническо прекъсване излязоха напред – 16:15. До края на частта България успя да увеличи преднината си до 5 точки и да я затвори при 25:20 в своя полза.

Момичетата на Ари Селинджър отново понадигнаха глави в началото на втория гейм и си позволиха от време на време да водят в резултата.

Но само до първото техническо прекъсване. След това състезателките на Драгутин Балтич наложиха надмощие и дръпнаха с аванс от 7 точки – 18:11, но допуснаха изравняване при 19:19. В края на гейма все пак “лъвиците” бяха по-настойчиви и спечелиха с 25:21.

В третия гейм разгромът вече беше пълен.  Нашите не оставиха никакви съмнения кой от двата тима е лидер и кой – опашкар в класирането. Само за 18 минути българките постигнаха смазващото 25:7 и се поздравиха с чистата победа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>