«

»

Jul
11

Недоволство в "Тур дьо Франс" заради нелепи инциденти

Джони Хугерланд от Вакансолей едва финишира след тежкото падане, ударен от телевизионна кола

Джони Хугерланд от “Вакансолей” едва финишира след тежкото падане, ударен от телевизионна кола

Състезателите в “Тур дьо Франс” са притеснени и дори ядосани, тъй като двама от участниците бяха контузени след сблъсък с телевизионна кола по време на деветия етап вчера. Испанецът Хуан-Антонио Флеча падна на земята, докато холандецът Джони Хугерланд се заби в ограда.

“Той лежеше върху бодливата тел, изцяло отгоре, на бодлите, гащетата му бяха напълно свалени, той беше чисто гол”, заяви спортният директор на “Вакансолей” Михале Корнелис, отборът на Хугерланд.

“Просто го видях да прелита. Имаше много порезни рани на краката, движеше се с 60 км/ч, просто е невероятно”, допълни Корнелис след спасителната акция за колоездача.

Флеча, който се измъкна с охлузен лакът, завърши на 17 минути от победителя в етапа.

Това беше само един от инцидентите в първата седмица на тура, но допълни картината от неприятности. Вчера заради падания от тура отпаднаха един от фаворитите Александър Винокуров от “Астана”, както и Юрген ван ден Брук, който също вървеше добре.

Новият лидер Томас Воклер, който стана свидетел на опита да колата да задмине група от петима бегълци, заяви: “Това можех да бъда аз.”

“Паданията са разбираеми, те са част от състезанието. Не съм тук да предизвиквам дебат, но на колелото рисковете са достатъчни, за да се въвличаме и в такива инциденти”, коментира французинът.

“Организаторите трябва да вземат мерки да пазят колоездачите”, коментира победителят в етапа Луис-Леон Санчес.

Френската телевизия се извини за инцидента чрез страницата си във “Фейсбук”, като написа: “Много сме притеснени заради този инцидент, в който участваше колата на France Television.”

Организаторите отстраниха шофьора на колата от състезанието.

Това не е първият подобен инцидент. В петия етап мотор с фотограф удари Ники Сьоренсен и той падна.

Тим мениджърът на “Вакансолей” Илер ван дер Шуерен заяви, че инцидентът сериозно е повлиял на представянето на отбора. “От ситуация, в която можехме да спечелим етапа, да вземем фланелката за катерачи и да прогресираме в общото класиране сега не знаем дали Джони ще може да продължи”, каза той.

Днес е почивен ден на “Тур дьо Франс”, а утре състезанието продължава с десетия етап.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>