«

»

Oct
01

Пиронкова отпадна в Пекин

Българката Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг от тенис турнира в Пекин с награден фонд 4.8 млн. долара. Пловдивчанката загуби с 5:7, 4:6 от американката Варвара Лепченко.

Състезателката от САЩ спечели оспорваната среща след около два часа игра. Пиронкова започна много слабо мача след три безуспешни гейма за 0:3, като допусна два пробива. Тогава тя съумя да направи обрат, след като върна два пробива за 4:3. Българката дори поведе с 40:15 и имаше възможност да стигне до 5:3, но не успя да се възползва.

Така най-продължителния гейм в мача беше спечелен от Лепченко. Това даде психологическо предимство на американката и тя спечели сета със 7:5.

Пиронкова допусна пробив и в началото на втория сет. Това се оказа решаващо за изхода на мача, тъй като Лепченко не позволи българката да вземе неин сервис-гейм. Пловдивчанката имаше възможност да го направи, но състезателката от САЩ се справи и заслужи победата.

25-годишната Пиронкова ще получи 5 точки за световната ранглиста, както и 12 925 долара. В момента българката е на 44-о място в света.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>