«

»

May
24

Пиронкова победи Надя Петрова и отива на четвъртфинал

Цветана Пиронкова

Цветана Пиронкова достигна първия си четвъртфинал в турнир от WTA презтози сезон

Най-добрата българска тенис състезателка Цветана Пиронкова достигна четвъртфиналите на турнира в Брюксел. Пловдивчанката победи с 6:3, 6:2 над десетата в основната схем Надя Петрова от Русия.

Българката изигра много силен тенис мач и заслужено постигна успеха си за 77 минути на корта. Пиронкова имаше превъзходство над 29-ата в света, като основното оръжие беше по-добрият и начален удар. Пловдивчанката не допусна нито един пробив в мача.

Тя игра стабилно и успя да вземе подаването на Петрова в четвъртия гейм на първия сет, което беше достатъчно да поведе. Във втората част Пиронкова направи ранен пробив, а след това продължи да бъде по-добрата състезателка на корта и спечели мача.

Благодарение на победата си Пиронкова ще играе на четвъртфинал в турнирите на WTA за първи път този сезон. Последното ѝ участие в тази фаза беше в Палермо миналия юли. Тя взе 120 точки за световната ранглиста и си осигури 16 375 долара от наградния фонд, който е 637 хил. долара.

Пиронкова ще играе с победителката от двубоя между осмата в схемата Кая Канепи от Естония и квалификантката Бояна Йовановски от Сърбия.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>