«

»

Jul
03

Представянето на Рууни не се дължи на фитнес проблеми

Националният селекционер на „трите лъва” Рой Ходжсън, заяви че слабото представяне на нападателя в мача срещу Италия не е заради слаба физическа форма.
Бившият мениджър на Уест Бромич отхвърли предположенията, че таранът на Манчестър Юнайтед е бил в слаба спортна форма преди четвъртфиналния сблъсък срещу Италия.
Ходжсън заяви, че очакванията към Рууни са били прекалено високи, след завръщането му от наказание за два мача без право на участие.
64-годишният английски стратег призна още, че мачът срещу възпитаниците на Прандели определено не е бил най-блестящото представяне на нападателят на „червените дяволи”. Той заяви в последните футболни новини на острова:
„Мисля, че имаше прекалено голямо очакване към него. Когато той пропусна първите два мача, ние си мислехме, че просто трябва да стигнем до третата среща и Рууни ще ни спечели Европейското първенство.”
„Това обаче се оказа твърде голямо изискване към Рууни. Той определено даде много от себе си, но не игра по най-добрият начин срещу Италия. Смятам, че е съгласен с мен. Това може да се дължи на редица фактори, но не мисля, че физическата му подготовка е един от тях.”
„Неговите статистически данни за бягане по-време на тренировките и мачовете са всъщност много добри.”
Макар редица футболни прогнози за Евро 2012 да сочеха англичаните като фаворит за спечелването на трофея, те бяха отстранени още на четвъртфиналите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>