«

»

Nov
21

Рафаел Надал се върна на корта след 145 дни пауза

След 145 дни пауза Рафаел Надал отново е на корта. Испанският тенисист проведе първа тренировка след продължителното възтановяване от контузията в коляното, която не му позволи да играе през втората половина на сезона.

“Страхотно е, че съм възстановен и мога отново да тренирам. Но не трябва да изпадам в еуфория. Сега най-важното е да бъда внимателен и търпелив”, заяви той след заниманието, което проведе със своя треньор и чичо Тони Надал на закрития корт в Манакор.

След страхотния старт на сезона и купищата подобрени рекорди на червени кортове носителят на 11 титли от Големия шлем изненадващо отпадна във втория кръг на “Уимбълдън” от чеха Лукаш Росол. След това той пропусна олимпийските игри, US Open и финалите на АТП в Лондон и падна до четвърто място в световната ранглиста.

“Не искам да си поставям конкретна дата за завръщането ми в състезателен режим. Не трябва да избързвам. Ще тренираме бавно, предазливо, с постепенно увеличаване на натоварването от ден на ден. Трябва да видя как тялото ми и най-вече коляното ще издържи на натоварванията. Надявам се да се състезавам възможно най-скоро, но ще го направя, когато съм напълно сигурен, че съм готов”, заяви той.

Ако всичко върви по план, първото състезание за Надал след възстановяването от контузията ще бъде демонстративния турнир Mubadala World Tennis Championship в Абу Даби между 27 и 29 декември, с който по традиция се открива новия сезон.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>