«

»

Feb
10

Роналдо: Ще играя за Португалия дори и да не съм 100% възстановен

Капитанът на португалският национален отбор Кристиано Роналдо заяви, че възнамерява да участва в приятелския мач срещу Еквадор, независимо от опасенията, че може мускулите му да не са се възстановили напълно.
28-годишният нападател на испанския Реал Мадрид е убеден, че ще може да помогне на представителния отбор на Португалия в сряда вечер, но признава, че все още не се е възстановил напълно.
Смята се, че голмайсторът на „Лос Бланкос” страда от мускулно разтежение и селекционерът на националния тим Паоло Бенто ще вземе окончателното решение дали да го включи в състава този вторник, след като играча премине фитнес тест.
Роналдо признава, че би се радвал да помогне на своите съотборници в мача от средата на седмицата, независимо от леките му проблеми с физическата форма.
Той заяви в последните новини за футбол от Португалия:
„Аз давам своето тяло и душа за Португалия. За мен е голяма чест да представлявам моята родина в международни мачове и аз ще допринеса за успеха на нашия отбор в сряда вечер, без значение дали съм на 100% възстановен.”
Ако Роналдо влезе в игра, той ще трябва да се изправи срещу човекът, който зае неговото място в тима Манчестър Юнайтед – Антонио Валенсия, като португалецът се изказа ласкаво за неговият наследник на „Олд Трафорд”.
„Той е много бърз играч със страхотна техника. Това няма да е лесен мач.”
Повечето спортни залагания за предстоящия сблъсък обаче са на страната на португалците.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>