«

»

Oct
05

Серена Уилямс пропуска остатъка от тенис сезона

Серена Уилямс ще се завърне в отбора на САЩ за Фед къп за първи път от 2007г.

Серена Уилямс ще се завърне в отбора на САЩ за Фед къп за първи път от 2007г.

Американската тенисистка Серена Уилямс обяви, че пропуска всички турнири докрая на сезона в своята интернет страница.

Носителката на 13 титли от Големия шлем се отказва от турнирите на WTA в Токио и Пекин по медицински съображения. В календара на асоциацията остават шест турнира – в Линц (Австрия), Осака (Япония), Москва, Люксембург, Истанбул и остров Бали (Индонезия).

През този сезон най-вероятно по-малката от двете сестри Уилямс ще завърши на 14-о място в ранглистата, а на корта тя ще се върне най-рано през януари 2012 г.

Тя пропусна голяма част от сезона заради контузии, а в последното си сериозно участие на US Open тя предизвика скандал със съдията на стола във финала срещу Саманта Стосър.

Заедно с това Тенис асоциацията на САЩ съобщи, че Серена ще бъде част от отбора за мачовете с Фед къп на 4-5 февруари в Уорчестър, Минесота. Победителят от този мач ще получи правото да играе плейоф за място в Световната група.

Серена и сестра й Винъс Уилямс не са играли за отбора на САЩ от 2007. Двете бяха контузени миналия ноември, когато американките загубиха финала от Италия. САЩ държат рекорда по трофеи от турнира – 17, но не са го печелили от 2000 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>