«

»

Sep
14

Серина Уилямс се размина само с парична глоба за скандала нa US Open

Серина УилямсФиналистката на US Open 2011 Серина Уилямс беше глобена с 2 хиляди долара заради непристойното си поведение в мача за титлата, който загуби от Саманта Стосър.

По-малката от сестрите Уилямс (Wilson Blade Team BLX) се размина на косъм с по-сериозно наказание и лишаване от право на участие в турнира през следващата година.

Трикратната шампионка в Ню Йорк не успя да намери най-добрата си игра, и изля яда си върху съдиите и така наруши кодекса за прилично поведение. Уилямс, която нямаше загубен сет до финала, позволи на нервите да вземат връх през втория сет, когато спореше със съдията Ева Асдераки след почти всяка точка.

След като получи няколко предупреждения за нарушение на правилника за поведение, Уилямс засипа Асдераки с обиди, нарече я “неатрактивна отвътре”, и че е “извън контрол”.

Скандалът е още по-голям, като се има предвид, че Серина е в изпитателен срок заради предишно провинение. Преди две години, отново в същия турнир, по време на полуфиналния мач с Ким Клайстърс, тя заплаши един от страничните рефери и беше санкционирана с глоба от 10 500 долара от Американската тенис асоциация (USTA), последвана от 82 500 долара от администраторът на турнирите от Големия шлем Бил Бабкок.

Шефовете на турнира започнаха разследване на инцидента, но взеха решение да накажат американката само с парична глоба от 2 хиляди долара.

“Глобата на Серина Уилямс е в съответствие с наказанията за подобни деяния на турнири от Големия шлем. След внимателно разглеждане на инцидента директорът на комитета на Големия шлем е решил, че поведението и е злоупотреба, но не може да бъде определено като “голямо нарушение” според кодекса за поведение на турнирите от Шлема”, съобщиха от женската тенис асоциация.

Наказанието на Уилямс не е единственото на тазгодишното издание на US Open. Maйк Брайън, който има рекордните 11 спечелени титли от Големия Шлем на двойки с брат си Боб, е бил глобен 10 000 долара за “непристойно поведение извън корта”. Инцидентът е станал след загубата на трикратните шампиони в Ню Йорк още в първия кръг тази година.

Германецът Филип Печнер е глобен с 3 500 долара, защото изпрати топка към едно от длъжностните лица. Той отпадна във втория кръг на сингъл, но спечели титлата на двойки заедно с Юрген Мелцер (Австрия).

Серина Уилямс успорва решението на съдията Ева Асдераки по време на мача срещу Саманта Стосър на US Open, 11 Септември 2011, Ню Йорк (Снимка: Matthew Stockman/Getty Images)

Серина Уилямс реагира срещу съдията Ева Асдераки по време на женския сингъл финал на US Open 2011, 11 Септември 2011, Ню Йорк (Снимка: Al Bello/Getty Images)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>