«

»

Jul
10

Сити не променят условията си за Ван Пърси


Шампионите във Висшата лига Манчестър Сити няма да предложат най-голямата заплата в отбора на нападателят Робин Ван Пърси заради честите му кунтузии в тима на Арсенал.
„Гражданите” няма да предложат „космическа” заплата на холандския национал само за да успеят да го привлекът на „Етихад Стейдиъм” през летния трансферен прозорец.
28-годишният таран на „артилеристите” твърдо отказва да поднови договора си с лондонския гранд, който изтича през лятото на следващата година.
В пресата на острова вече се появиха слухове, че Ван Пърси  договоря личните си условия със „сините”, като едно от изискванията му са седмичната му заплата да възлиза на 225 хиляди британски лири.
Ако Сити успеят да финализират сделката, то холандецът ще последва примера на своите бивши съотборници от Арсенал Самир Насри и Гаел Клиши, които преминаха на „Етихад Стейдиъм” преди  година.
Според престижното издание за футболни новини „Goal.com”, от ръководството на „гражданите” не искат да плащат на Ван Пърси повече от 198 хиляди лири, заради редицата контузии, които съпътстваха играча в Арсенал и вероятността да се появят нови.
Отказът на Сити да направят холандеца най-скъпоплатеният играч на „Етихад Стейдиъм” ще проверят достоверността на неговите твърдения, че парите не основния фактор заради, който иска да напусне Арсенал, а седемте години без трофей с тима на „артилеристите”.
В края на този месец Арсенал ще започне предсезонната си подготовка с приятелска среща срещу шампионите от Манчестър Сити, като е трудно да се даде ясна прогноза за мачове от подобно естество.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>