«

»

Aug
13

Тайгър Уудс записа нов сериозен провал

Тайгър Уудс си сваля шапката, след като е записал поредното боги на 18-а дупка

Тайгър Уудс си сваля шапката, след като е записал поредното боги на 18-а дупка

Бившият номер 1 в голфа Тайгър Уудс задълба още повече в търсене на своята форма, след като пропусна за първи път в кариерата си къта на последния мейджър турнир за годината – PGA Championship.

Най-богатият спортист в света завърши с три удара над пар 73 и общо с 10 над пара за първите два кръга на турнира. Уудс направи пет двойни боги (два удара над пара) за първи път в кариерата си и не успя да се вмести в първите 70 в класирането, които продължават в последните два дни на шампионата в Атланта.

Носителят на 14 титли от мейджър турнири редуваше боги (на пета и седма) с бърди (на осма и девета), след това с двойно боги (на 11 и 12) след посещение във водата и гората, за да завърши с боги на 18-а дупка. След честото посещение на бункерите краят на участието му изглеждаше логично.

“Мисля, че попаднах около 20 бункера за два дни, а четири или пет път топката влезе във водата. Няма как да се постигне добър резултат при това положение”, коментира Уудс.

“Днес удрях топката доста по-добре. Чувствах се добре в тези два дни, но така и не успях да стигне до грийна достатъчно рано”, добави той.

В досегашната си кариера Уудс е пропуснал къта само три пъти на мейджър турнири – през 1996 г. на “Мастърс” като аматьор и като професионалист на US Open през 2006 г. и на Open през 2009 г.

“Показах сигнали, че мога да удрям топката точно както мога. Но за съжаление не го правих достатъчно често”, коментира още Уудс.

Уудс заяви, че въпреки ранното отпадане е доволен, тъй като е играл без никакви физически проблеми. Той беше извън тура за последните три месеца заради травми в крака. Уудс се завърна в игра едва преди седмица на турнира WGC-Bridgestone Invitational.

“Мисля, че е стъпка назад по отношение на това, че не минах по-нататък и няма да се боря за турнирна победа. Но е огромна крачка напред по отношение на здравословното ми състояние”, коментира той.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>