«

»

Jul
10

Тони Мартин се оттегли от Тур дьо Франс

След падане в първия етап Тони Мартин счупи костица в китката си, но продължи своето участието  със специална шина.

Световният номер едно в бягането по часовник прекрати участието си в “Тур дьо Франс”. Германският колоездач на “Омега Фарма” обяви в днешния почивен ден, че слиза от велосипеда, за да може да се възстанови за олимпийски игри в Лондон.

Мартин счупи костица в китката след падане в първия етап, но продължи участието си със специална шина. Той завърши 12-и в индивидуалното бягане по часовник във вчерашния 9-и етап и прецени, че е по-добре да си даде повече време за възстановяване.

“За мен беше много трудно да се оттегля от тура и да оставя моите съотборниците. Но мисля, че това е най-правилното решение”, заяви 27-годишният колоездач, който през тази година стана национален шампион на Германия в часовника и спечели обиколката на Белгия.

“Остават три седмици до олимпийските игри, в които се надявам да успея да се възстановя. Знам, че няма да бъде лесно, но ще дам всичко от себе си, за да бъда в добра форма”, каза още Мартин.

През 2011 г. германецът спечели убедително световната титла в Копенхаген, след като изпревари с 1:15 мин. Брадли Уигинс и с 1:20 мин. Фабиан Канчелара. Тримата ще са големите фаворити за медалите в Лондон. Олимпийският часовник ще се проведе на 1 август, а два дни по-рано е масовият старт.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>