«

»

Jul
02

Уейд пропуска Олимпиадата заради операция

Хийт Дуейн Уейд
Гардът на Маями Хийт Дуейн Уейд ще пропусне Олимпиaдата в Лондон през това лято, след като се налага да му бъде направена операция на лявото коляно.
Според последните NBA новини, Уейд се е свързал с президента на федерацията Джери Коланджело и олимпийския треньор Майк Крицевски за да им съобщи лошата вест, че няма да може да помогне на звездния тим на САЩ, който е фаворит за спечелването на златото в Лондон.
Очакваше се Уейд да се насочи към някаква интервенция на коляното, след като игра във всичките 23 плейофни мача на „горещите” с болки в тази област. Независимо от това той записа средно по 22.6 точки на мач във финалната серия срещу Оклахома Сити Тъндър.
Относно своето решение Уейд разкри пред „The Associated Press”:
„Аз реших да послушам своите доктори и да се подложа на процедурите, които са нужни за да се възстанови коляното ми.”
„От Баскетболната Асоциация на САЩ ме подкрепиха и казаха да направя това, което е най-добро за мен. Те искат от мен да съм възможно най-здрав за да мога да продължа да играя баскетбол на високо ниво.”
„Казаха ми, че винаги мога да дойда при отбора и да ги подкрепям, защото сме като едно голямо семейство.”
Според докторите, ако всичко с операцията на Уейд мине успешно, той ще може да започне есенната подготовка заедно с тима на Маями Хийт. Всички фенове на американските спортове може да научат повече NBA и бейзбол новини от „ESPN”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>