«

»

Jul
13

Франция няма да се кандидатира за олимпийски игри през 2020 г.

Провалът на Анси отказа Франция да кандидатства скоро за домакинство на олимпийски игри

Провалът на Анси отказа Франция да кандидатства скоро за домакинство на олимпийски игри

Франция потвърди, че страната няма да участва в надпреварата за домакинство на летните олимпийски игри през 2020 г., след като Анси получи само седем гласа при избора на домакин на зимните игри през 2018 г.

Кандидатурата на Анси през цялото време страдаше от проблеми с финансирането и смяна на изпълнителния директор в последните месеци. Предишният път, когато Франция се отказа от битка за домакинство, беше през 2005 г. след загубата на фаворизирания тогава Париж за сметка на Лондон за игрите през 2012 г.

Френският национален олимпийски комитет (FNOC) обаче не изключва възможността да се включи в надпреварата за домакин през 2024 г., когато се навършват 100 години от игрите в Париж през 1924 г.

“Няма да играем за олимпийските и параолимпийските игри през 2020 г. До края на 2011 г. френският комитет ще проучва условията за евентуален бъдещ проект. Един нов олимпийски проект трябва да има визия за бъдещето на спортното движение”, се казва в становище на комитета.

Италианската столица Рим остава единственият град, който досега е обявил кандидатурата си за олимпиадата през 2020 г. МОК определи 1 септември като краен срок за подаване на предварителни заявки. Очаква се Токио и Истанбул да потвърдят участието си в следващите седмици, смята се, че интерес ще има и от страна от Близкия изток.

Миналата седмица президентът на МОК Жак Рох обяви, че Южна Африка е готова да домакинства някои от бъдещите игри. Преди година, след успешното домакинство на световното първенство по футбол, Южна Африка обяви Дърбан като свой фаворит за участие в процедурата. Там се проведе и сесията на МОК преди седмица.

Изборът на домакин трябва да се направи през 2013 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>