Фъргюсън ще търси победа в дербито срещу Сити

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че успех над градския съперник Сити би бил „един от най-добрите резултати”, които отборът му някога е постигал.
Лидерите във Висшата лига пътуват до „Етихад Стейдиъм”, като имат три точки аванс пред „гражданите”, които тази седмица отпаднаха от Шампионска лига, защото останаха последни в своята група.
Фъргюсън обаче остава силно притеснен за слабата форма на своята защита през този сезон, като ги призова да се поучат от грешките, допуснати в мача срещу Рединг, в края на изминалата седмица. Очаква се той отново да заложи на Рафаел в центъра на отбраната.
Шотландският стратег заяви пред клубната телевизия „MUTV”:
„Ако победим, това ще е едно от най-добрите ни постижения за всички времена. Те са много добър и мощен отбор, който притежава невероятни играчи.”
„Няма да ни бъде никак лесно, ако се защитаваме, така както го сторихме срещу Рединг, ще си навлечем много проблеми.”
„Най-важното нещо е да се поучим от грешките, които допускаме и да направим така, че те повече да не се случват. Имаме нужда от решение.”
Независимо, че двата манчестърски гранда са на върха във Висшата лига, Фъгюсъм смята, че битката за титлата ще се води от далеч повече отбори.
„По това време на година не може да кажеш, че трофея от шампионата ще се решава само между два отбора.”
Очаква се двата отбора да предложат зрелищен футбол на живо от „Етихад Стейдиъм” в неделя от 15:30 часа.