«

»

Sep
28

Шоутайм ще плати 1.6 млн. долара, за да излъчва Пулев

Pulev

 
“Шоутайм” ще плати 1.6 милиона долара за телевизионните права, съобщиха ESPN и LA Times, като се позовават на близки до преговорите източници. Първоначалната оферта е била значително по-ниска, но голямото желание на НВО да вземе мача е довело до вдигане на цената.
 

“Шоутайм” спечели правата за телевизионното излъчване в САЩ на двубоя между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. 27-годишният англичанин и 36-годишният българин ще премерят сили на 28 октомври на стадион “Милениум” в Кардиф в битка за световните титли на Mеждунарoдната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и Световната боксова асоциация (WBA).
 

Джошуа имаше договор с “Шоутайм” за три мача. Контрактът изтече през април, когато олимпийският шампион от Лондон 2012 >победи Владимир Кличко на “Уембли”. Това позволи на представляващата англичанина компания – Matchroom boxing, да преговаря с други телевизии.

 

“Шоутайм” обаче запази правото да бъде първи избор и да спечели правата за следващ двубой на Джошуа, ако изравни най-високата налична оферта. Предложението на НВО за мача с Пулев е било за 1.6 милиона долара, които в “Шоутайм” са решили да платят.

 

“Шоутайм” ще излъчва и другия голям мач, който предстои в тежката категория – Дионтей Уалйдър срещу Луис Ортис. 31-годишният американец ще защитава световната титла на WBC срещу 38-годишния кубинец на 4 ноември в Бруклин.

 

“Наблюдаваме една страхотна година за бокса. И по-специално, една страхотна година за боксовото съдържание на “Шоутайм”. Няма по-добър начин да я завършим от това да излъчим двете големи битки за световните титли в тежката категория”, заяви изпълнителният вицепрезидент и генерален мениджър на “Шоутайм спорт” Стивън Еспиноса.

 

“Горди сме, че можем да работим с двамата най-здраво удрящи боксьори в света – Антъни Джошуа и Дионтей Уалйдър, както и с останалите талантливи и гладни за успех претенденти за световните титли”, допълни Еспиноса.

 

Почти всички билети за двубоя между Джошуа и Пулев в Кардиф са разпродадени. В момента са останали по-малко от 200 пропуска на цена от 300 паунда, съобщи boxingnews24.com. Само в първия ден от пускането в продажба бяха изкупени 70 000 билета.

 

За Пулев това ще е втори шанс да стане световен шампион. Първият беше на 15 октомври 2014 г., когато българският боксьор беше нокаутиран в петия рунд от Владимир Кличко.

 

Това остава единствената загуба на Пулев на професионалния ринг. 36-годишният българин има 25 победи, 13 от които с нокаут. Последната му среща беше на 28 април, когато надигра по точки американеца Кевин Джонсън.

 

Джошуа ще преследва 20-а победа в 20-ия си мач на професионалния ринг. Всяка една от досегашните му срещи е завършила с нокаут.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>