Храна, която помага за изграждането на мускулна маса

Храна, която помага за изграждането на мускулна маса

Ако вече имате режим на тренировка, включете тези продукти в диетата си, за да постигнете най-добри резултати.

Яйца

Яйцата осигуряват високо количество протеин, около 6-8 грама на яйце, а също така са богати на витамини, цинк, желязо и калций, което ги прави едни от най-пълните продукти, когато става дума за изграждане на мускули.

Рибено масло

Рибеното масло действа срещу възпалението и ще помогне на тялото ви да се възстанови по-бързо след упорити упражнения. Това означава, че ще можете да спортувате често без възпаление. Рибеното масло също ускорява метаболизма. Освен че ще ви помогне да изградите мускулна маса, това ще помогне и за премахване на излишните мазнини и ще подчертае мускулната дефиниция.

Говеждо месо

Говеждото месо е богато на омега 3 мастни киселини, добри ненаситени мазнини, витамин А и витамин Е.

Ананас

Ананасът е богат на протеин бромелин . Известен е и с намаляване на възпалението на мускулите, което го прави чудесна храна след тренировка.

Леща и нахут

Който казва, че трябва да ядете месо, за да получите протеин. Тази вегетарианска храна предлага протеина, необходим за изграждането на мускулите.

Бадемите

Големите неща идват в малки опаковки. Бадемите са добър източник на протеини и мазнини, но наличието на витамин Е е най-голямата полза за мускулите. Те са мощни антиоксиданти и могат да ви помогнат да се възстановите по-бързо след тренировка.

Leave a Reply

Your email address will not be published.