Пиронкова отпадна на четвъртфиналите в Хобарт

Българската тенис рaкета номер едно при жените Цветана Пиронкова бе надиграна от Мона Бартел в опита си да се нареди сред последните четири на престижния турнир от сериите WTA.

Миналогодишната шампионка от Хобарт успя да покаже отлични тенис резултати и да спре устрема на пловдивчанката, като я победи без да загуби нито сет с 6-3 6-3.

Мачът не започна много добре за Пиронкова, която допусна пробив в подаването си, но бързо събра сили и също проби сервис гейма на Бартел.

Българката успя да задържи подаването си и да поведе с 2-1, след това обаче настъпи тотален спад в играта на Цвети и тя позволи последвалите четири поредни гейма да бъдат спечелени от нейната опонентка.

При 5-2, пловдивчанката успя отново да пробие сервиса на Бартел, но веднага след това последва нов във сметката на миналогодишната шампионка от турнира и така тя взе първия сет при резултат 6-3.

Втората част започна без изненади, но при 1-1 Бартел отново направи сверия от три поредни гейма в своя полза, а при 5-3 тя бе безпогрешна в изпълнението на сервис и така продължава напред към полуфиналите на престижния турнир.

След постигнатите две победи в Хобарт, Цвети си тръгва със 70 точки за световната ранглиста, но към сметката и ще бъдат прибавени само 40, след като имаше да защитава 30 от изминалата година.

Българката сега е насочила изцяло вниманието си към предстоящия турнир от Големия Шлем, а именно Откритото Първенство на  Австралия. Очаквайте още актуални тенис новини, резултати и новини за зимни спортове .