Suunto – ръчните компютри

Suunto – ръчните компютри » Спортни Стоки – Спортни новини

Suunto

Suunto

Необходима екипировка за всички вертикални маниаци. Крайъгълният камък Suunto АВС – ръчните компютри.

Висотомер
Точен до 10000 метра, висотомера на Suunto Сore е ценен инструмент за планинарството, ски бягане и пътуване в дивата природа. Той визуализира височината на сегашната Ви кота, колкото сте се изкачили или спуснали, ката междувременно записва цялата Ви сесия.

На открито
Колко е висока тази скала? А апартамента на приятеля ми? А ти ? Тези и други въпроси намират отговор с просто завъртане на китката.
Можете да използвате показанията на висотомира, за да намерите ориентир на топологична карта.
Ако планирате да се изкачите до определена височина и после да се спуснете, алтиметъра е идеален инструмент, за да действате по план.
Също можете да използвате надморската височина, за да следите прогреса си. Suunto Сore показва денивелация между дадена точка и моментната Ви позиция.
Suunto Сore включва уникална “старт от нула” функция, позволяваща на ръчния компютър да измери общото изкачване/спускане с натискането на един бутон, без въвеждане на отправна височина.

Барометър
Подобно на истинска метеорологична станция, барометъра на Suunto Сore измерва и записва атмосферното налягане, за да Ви помогне да предвидите промените във времето – от слънчево небе, до гръмотевична буря.

На открито
Лятно или зимно яке? Кълве ли рибата? Да продължа ли да се прибирам? Отговор на всички тези и други въпроси можете да намерите само с един поглед на барометъра на Suunto Сore.
Общо правило – ниско налягане  води до лошо време, а високото до слънчево небе. Ако пристигнете в лагера и забележите рязък пад в налягането, добра идея е да обезопасите палатката си и да се вмъкнете вътре. Подобно, ако сте на път да изкачите връх и видите познатия пад, по удачно е да потърсите подслон или да се върнете в лагера.
Когато се катерите в каньон или гъста гора, без видимост към хоризонта, барометърът “вижда” в далечината, информирайки Ви за промените в налягането, които могат да доведат до неприятна буря. Дори и в града барометъра на Suunto Сore “вижда” през стените на офиса, небостъргачите и близките хълмове, за да Ви помогне да направите плана за деня.

Автоматично алти/баро
Алтиметъра използва атмосферното налягане, за да определи височината, докато барометър измерва налягането на на морското равнище. Ако оставите часовника си в режимвисотомер, докато седите в лагера, идващият нисък фронт на налягането ще бъде интерпретиран като изкачване. За това е важно да се избере правилния режим: алтиметър за изкачване, барометър за седене в лагера. Със Suunto Сore  е лесно ръчно да настроите правилния режим.
Suunto Сore включва автомитичен Alti/ Baro режим, който усеща движението Ви /респективно липсата на токова/, превключвайки между алтиметър и барометър в зависимост от него. Когато се изкачвате ръчния компютър записва изкачването, а когато спрете промените в баро налягането. Пада налягането докато спите, докато спите ще бъде записан като такъв.

Индикатор тенденция на времето
Каква е прогнозата? Проверете на китката си. Индикатора тенденция на времето показва барометричната история за последните 6 часа, позволявайки Ви да предскажете атмосферните условия.И нещо повече, това не е регионална прогноза, съобщена през деня, а най-актуална информация от небето над главите Ви, независимо от това дали карате колело, катерите се, или пиете кафе рано сутрин.

Аларма “Буря”
Седите в подгизналата си палатка, отдалечавате се от брега, докато бурята започва,започвате изкачването и чувате гръмотевици в далечината.Аларма “Буря” ще Ви помогне да предотвратите тези ситуации. Активирана от резкия спад на налягането за три часов период, алармата ще Ви сигнализира, че идва нещо неприятно.

Компас
Дигиталния компас Suunto Сore и идеален уред за поддържане на вярната  посока, докато карате ски, катерите се по планината или се лутате в непознат град.Можете да използвате както класически въртящ се пръстен, така и интегрираната цифрова функция.

Изгрев/ Залез

Използвайте оптимално деня и никога повече не изпускайте възможността за снимка на червеното сияние в планината с дневните часове на изгрева и залеза предоставени от Suunto Сore.Просто въведете местоположението – континет, регион, град и винаги ще знаете колко още дневна светлина ще имате за ски, катерене и разходка.

Дълбокомер

Отивате да сърфирате и Suunto Сore, превключва от въздушно към водно налягане, осигурявайки Ви дълбокомер с обхват 10 метра.

Parlez vous francais ?
Suunto Сore говори френски, английски, немски и испански. Може лесно да смените езика на менюто, както и да редуцира други персонални настройки.