Как да съхранявате храната правилно в хладилника

Как да съхранявате храната правилно в хладилника

Ето няколко съвета, които да ви помогнат да извлечете максимума от вашия хладилник.

Прясното месо е най-добре да се съхранява в купа и ако е вакуумирано, ще удължи срока му на годност. Ако не планирате да го използвате през следващите няколко дни, го замразете.

Замразеното месо може да престои до 48 часа преди приготвянето, докато рибата и морските дарове се охлаждат за един ден.

Охладете плодовете немити и необелени. Повечето плодове остават свежи около три дни, а ябълките, крушите и цитрусовите плодове издържат по-дълго. Студените банани могат да потъмнеят, но отва няма да повлияят на свежестта им.

Ябълките, крушите и сливите се съхраняват най-добре в хартиена торбичка, а лимонът може да стои в буркан с вода.

От млечните продукти само пастьоризираното мляко може да бъде замразено и размразено в хладилника. Киселото мляко и заквасената сметана не замръзват.

Колкото повече вода съдържат зеленчуците, толкова по-лесно се развалят. Доматите губят аромата си в хладилника, краставиците се съхраняват най-добре в хартиена торбичка, морковите в найлонови торбички с дупки, а лукът и картофите на хладно и тъмно място.

Зехтинът не се съхранява в хладилника, а брашното, захарта, тестените изделия , бобът, оризът и т.н. се съхраняват в добре затворен съд на сухо.

Медът трае дълго време и не изисква специални грижи, а храната в отворени консерви, ако не се използва веднага, не трябва да се съхранява.

Leave a Reply

Your email address will not be published.